mei 23, 2024

Auto onderdelen die je zelf kan vervangen voor minder dan €100 euro!

Auto-onderhoud kan duur zijn, maar gelukkig zijn er enkele essentiële onderdelen die je voor minder dan 100 euro zelf kunt vervangen. Naast dat ze onderdelen niet duur zijn, zijn ze ook nog eens makkelijk te monteren. Ideaal begin als je van plan bent om meer onderhoud aan je auto te verrichten. Laten we eens kijken naar enkele van deze vervangbare onderdelen.

Luchtfilter

De luchtfilter van je auto is verantwoordelijk voor het filteren van vuil en puin uit de lucht die de motor binnenkomt. Een schoon luchtfilter zorgt voor een optimale luchtstroom naar de motor, wat resulteert in betere prestaties en brandstofefficiëntie. Gelukkig kost een standaard luchtfilter meestal minder dan € 20 euro en kan het gemakkelijk worden vervangen met behulp van eenvoudig gereedschap.

Interieurfilter (cabine luchtfilter)

Het interieurfilter, ook bekend als de cabine luchtfilter, zuivert de lucht die de cabine van je auto binnenkomt via het ventilatiesysteem. Het voorkomt dat stof, pollen en andere allergenen de binnenruimte binnendringen, wat vooral belangrijk is voor mensen met allergieën. Een interieurfilter kost meestal tussen de € 10 en € 30 euro en kan snel worden vervangen zonder speciaal gereedschap.

Ruitenwissers

Goed werkende ruitenwissers zijn essentieel voor een helder zicht tijdens het rijden, vooral bij slecht weer. Gelukkig zijn ruitenwissers relatief goedkoop en kosten ze meestal minder dan € 20 euro per set. Het vervangen van ruitenwissers is een eenvoudige klus die je zelf kunt doen zonder veel tijd of moeite.

Bougies

Bougies spelen een cruciale rol in het ontstekingsproces van je motor door de brandstof te ontsteken in de verbrandingskamer. Vervuilde of versleten bougies kunnen leiden tot slechte prestaties, slechte brandstofefficiëntie en zelfs motorproblemen. Gelukkig kosten standaard bougies meestal minder dan € 10 euro per stuk en kunnen ze gemakkelijk worden vervangen met een bougiesleutel.

Remblokken

Remblokken zijn een van de meest slijtagegevoelige onderdelen van je remmen en moeten regelmatig worden gecontroleerd en indien nodig vervangen. Gelukkig zijn remblokken verkrijgbaar voor minder dan € 50 euro per set en kunnen ze worden vervangen met behulp van eenvoudig gereedschap en een beetje kennis van remmen.

Conclusie

Het vervangen van auto-onderdelen hoeft geen aanslag te zijn op je portemonnee. Met deze betaalbare onderdelen, allemaal beschikbaar voor minder dan €100 euro, kun je eenvoudig onderhoudstaken uitvoeren en geld besparen op dure reparaties. Of je nu een ervaren monteur bent of een beginner, het vervangen van deze onderdelen is een geweldige manier om je auto in topconditie te houden zonder de bank te breken. De juiste onderdelen kun je makkelijk online vinden en bestellen met behulp van webshops die een kentekencheck gebruiken. Kijk eens op de website van Bogijn Automotive als voorbeeld.