juni 13, 2024
carstyling

Carstyling (wat is dat, welke upgrades zijn er zoal?)

Wie een nieuwe wagen aankoopt, krijgt vaak een uitgebreide lijst aan opties voorgeschoteld, waaruit je dan je droomwagen mag kiezen. Maar natuurlijk is zo’n keuzelijst niet eindeloos. En wat als je niet voor een nieuwe auto kan of wil gaan, maar een tweedehands voertuig op de kop tikt? Dan zijn de opties meteen beperkt tot de keuzes die de vorige eigenaar voor zijn of haar auto heeft gemaakt. Met carstyling kan je bij bijna elk merk of model je eigen stijlkeuzes maken, zodat jouw voertuig met een aantal unieke toetsen pas helemaal jouw

ding wordt.

Al te vaak worden termen als carstyling en cartuning door elkaar gebruikt en dat komt omdat de twee dikwijls hand in hand gaan. In theorie kan je echter stellen dat het uiterlijk van je wagen aanpassen onder de noemer carstyling wordt gevat en dat cartuning dan weer eerder het traditionele sleutelen aan je wagen omvat. Wie dus chips in de wagen gaat aanpassen of tweaken, of wie aan de motor en het vermogen wijzigingen aanbrengt, houdt zich bezig met cartuning.

Tip: frontspoiler

Of je nu kiest voor een volledige spuit beurt of wrapping van je auto in je lievelingskleur of het aanpassen van de lampen, het installeren van een zware muziekinstallatie in je koffer of gewoon wat leuke led lichtjes, met carstyling is er voor ieder wat wils en kan je zo ver gaan als je budget het toelaat.

Je kan ervoor opteren om met enkele subtiele aanpassingen je wagen van een authentieke look te voorzien, door bijvoorbeeld een grille te plaatsen of vervangen, of de remklauwen te vervangen door een set in een hippe fluokleur. Soms kan ook het aanpassen van je automatten volstaan, of kies je voor een pedaalcover. Voor de meer praktische ingestelde chauffeur, zijn ook parkeersensoren, accessoires voor mobiele telefoons of handige extraatjes beschikbaar om het rijcomfort te verhogen.

Wie het echter wat groter ziet, kan meteen gaan voor een volledig nieuwe voor- of achterbumper, een extra achterspoiler of zelfs een volledige bodykit, en een roll bar geeft die strakke pick-up truck een nog wat robuuster uitzicht.

Uitgelicht: sideskirts

Voor sommigen is een wagen een eenvoudig middel om hen naar hun bestemming te brengen en speelt het uitzicht geen rol, maar vaak is een auto ook meer dan dat en is een auto voor echte liefhebbers ook een weerspiegeling van hun persoonlijkheid, een passie of een hobby. En speciaal voor hen biedt carstyling een wereld van mogelijkheden.