juni 12, 2024
voordelen van een station wagon

De voordelen van een stationwagen

Een stationwagen is voor vele de auto die ze altijd zullen blijven rijden. Al zullen ze tussentijds veranderen van auto, het is bij hun een vast gegeven dat de nieuwe auto ook een stationwagen zal worden. Dit is natuurlijk niet voor niets, het rijden van een stationwagen heeft vele voordelen. Ben jij nog niet op de hoogte van al deze geweldige voordelen? Lees dan dit artikel eens door en jij zal vanaf vandaag ook een station fan worden.

Veel ruimte in een stationwagen

In Nederland is de stationwagen reuze populair. Als je dan naar de voordelen gaat vragen aan een rijder ervan, dan komt stipt op nummer één het gegeven dat het ruime auto’s zijn waar veel in kan. Reuze gemakkelijk met het gezin, hond of gewoonweg om lekker veel mee te kunnen nemen. Met de bank plat kan er ongelofelijk veel in. Terwijl je gewoon een nette auto hebt, in plaats van een bestelauto.

Ja, ja een SUV is tegenwoordig ook helemaal in, deze heeft natuurlijk ook een behoorlijk laad vermogen. Echter een station heeft meer laadvermogen en heeft de rijeigenschappen van een gewone sedan. Iets wat een stuk idealer is voor de sportievere rijder.

Stationwagen stuk zuiniger dan andere grote auto’s

Ondanks dat je met een stationwagen veel mee kunt nemen, rijden ze behoorlijk zuinig. Dit komt doordat ze net als een sedan lekker dicht op de weg liggen. Hierdoor vangen ze niet zo veel wind, waardoor er een heel stuk minder weerstand is. Wat weer ten goede komt aan het brandstof verbruik. Tevens zorgt dit ervoor dat de auto een super goede wegligging heeft vergeleken met de hogere auto’s.

Ideale vakantie auto

Een station wagen is een veelzijdige auto, waarmee je goed het dagelijkse woon-werk verkeer mee door kan komen. In het weekend veel boodschappen inslaan of die mooie kast simpelweg vervoeren. Tevens is het een ideale auto om mee op vakantie te gaan. In combinatie met een dakkoffer heb je helemaal een schat aan ruimte en geen auto probleem als het om spullen meenemen gaat.