juni 12, 2024
sloop auto meer geld waard door oud ijzer prijs

Prijzen van sloopauto’s omhoog door o.a. oud ijzer prijzen

De prijzen van sloopauto’s zijn het laatste jaar enorm gestegen. Dit heeft te maken met verschillende ontwikkelingen, waarbij de huidige oud ijzer prijzen gezien wordt als één van de aspecten welke de grootste impact heeft.

Corona crisis heeft een grote invloed gehad

De coronacrisis heeft een enorm grote invloed gehad op het stijgen van de prijzen voor een sloopauto. Door de crisis en de maatregelen die volgde zijn de prijzen van oud ijzer enorm gestegen, waardoor een sloopauto automatisch meer waard is geworden. Men krijgt immers meer geld voor het gewicht aan ijzer wat in de auto aanwezig is.

Auto onderdelen ook duurder geworden

Auto onderdelen zijn ook gestegen sinds de corona crisis en de maatregelen die volde. Zo zijn er zelfs onderdelen welke enorm schaars zijn geworden, waardoor er zelfs autofabrieken niet zoveel kunnen produceren als ze zouden willen en kunnen. Hierdoor is het zelfs soms een halfjaar wachten voordat een nieuwe auto uit de garage opgehaald kan worden.

Begrijpelijk zijn hierdoor de tweedehands auto onderdelen ook meer geld waard geworden. Er is immer een schaarste op de markt, waar er een stuk meer vraag is als aanbod. Het logische gevolg is dat de auto onderdelen in waarde zijn gestegen.

Laat een sloopauto nu bomvol auto onderdelen zitten, waarbij de onderdelen van de meeste nieuwere auto’s nog gebruikt kunnen worden. Demontage bedrijven maken gretig gebruik van de hogere prijzen, waardoor ze hun producten voor hogere bedragen kunnen verkopen. Hierdoor hebben ze ook meer geld over voor de inkoop van een sloopauto. Waardoor de prijzen nog verder zijn gestegen.

Het is dan ook aan te raden als je op het moment van schrijven een sloopauto hebt of aardig wat oud ijzer. Om deze op dit moment naar de ijzerboer te brengen om een stuk hogere prijs te ontvangen voor jouw sloopauto of oud ijzer.